koen-venneman-portret-2020-1328x2000

Hi it’s me!

Momenteel werk ik als interieurarchitect bij
Jeroen de Nijs BNI architect-interior te Amsterdam.

Mijn naam is Koen Venneman (32) Interieurarchitect.

Tijdens de studie Ruimtelijke Vormgeving op het Cibap heb ik geleerd om (3D) te ontwerpen. Ik maakte gebruik van diverse programma’s zoals: Vectorworks, Sketchup en Adobe Photoshop, InDesign en Ilustrator.

Na het Cibap heb ik de opleiding Spatial Design op de HKU in Utrecht gevolgd als logische stap na het MBO. 

Ik leerde hier vooral ruimtelijk en vrij te denken. Alles kan, alles mag en niks mag mij beperken in het ontwerpproces. Tijdens mijn 3e leerjaars heb ik stage gelopen bij Jeroen de Nijs BNI bv waar ik momenteel werk. 

Hier werk ik aan een grote variatie van projecten binnen de architectuur, interieurarchitectuur en tuinontwerp. Om mijn kennis te vergroten heb ik een bouwkunde cursus afgerond aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Dit heeft mij erg geholpen technisch en constructief inzicht te krijgen tijdens mijn werk. 

In mijn vrije tijd ontwerp ik en haal ook veel energie uit het ontwerpen van meubilair, dat ik graag ook zelf maak. Mijn voorkeur gaat dan uit naar het recyclen van materialen zoals herbruikt bielzenhout van trainrails gecombineerd met staal voor bijvoorbeeld een kast of tafel. 

Ik hou ervan om bezig te zijn. Dat ben ik. 

 

 

Koen in het kort
veelzijdig – doener – teamspeler – loyaal – sociaal